Home » Pelletketels » Termomont

Termomont Toby  automatische pelletketel

TOBY vertegenwoordigt een van de meest geavanceerde oplossingen voor automatische verbranding van houtpellets die op de markt te vinden zijn.

Het is volledig aangepast om houtpellets als primaire brandstof te verbranden, met een maximaal rendement tot 94% en een zeer lage uitlaattemperatuur voor rookgassen. Emissie niveaus van deze ketel voldoen aan de meest strenge normen van Europese landen.

TOBY 30 is officieel getest als een ketel van klasse 5 volgens EN 303-5 bij KiWa Institute in Treviso, Italië en komt in aanmerking voor de RVO subsidie.

Ontsteking, opstarten en uitschakelen zijn volledig geautomatiseerd.

Verbrandingsregeling is geoptimaliseerd met behulp van algoritmen zoals 'modulatie' die automatisch de pelletdosis verlaagt naarmate het verschil tussen de gewenste en bereikte temperatuur daalt.

Bij aanschaf van een extra ketel router kan de regeling van deze ketel met internet worden verbonden: de ketel kan direct van de mobiele telefoon via de applicatie worden aan- / uitgeschakeld (tot nu toe met Android en ios ondersteund).

Werkingsprincipe van deze ketel is gebaseerd op de "subdruk" van de verwarmingskamer. De kamer is volledig luchtdicht, zodat de luchtstroom in de ketel volledig wordt geregeld door de afzuigventilator aan de achterkant. Deze regeling van de ketel regelt de hoeveelheid lucht in de verwarmingskamer volledig: er ontstaat een optimale verbranding.

De ketelkamer wordt gemaakt van 5 mm dikke staalplaten.
 De efficiëntie van deze ketel is veel hoger dan die van de conventionele ketels met natuurlijke luchtstroom.

Pellets worden via de interne transportschroef in de opslagtank naar de ketel gevoerd. Van daaruit worden pellets naar de verwarmingskamer gevoerd en vallen ze in de branderkamer.  Opslag en smeltgebied zijn fysiek verdeeld.

Er zit een veiligheidsthermostaat in om terugslag te voorkomen.

Er zit  ook een druksensor in de verwarmingskamer. Als de keteldeur open is, zal deze druksensor reageren en het toevoerproces stoppen.

Er zit ook een veiligheidsdeur in,  aan de zijkant van de verwarmingskamer.

Onderhoud en reiniging zijn tot een minimum beperkt in vergelijking met andere verwarmingsketels op vaste brandstoffen.

Slechts één keer per week volstaat.

Incidentele reiniging van de warmtewisselaar kan met de handgreep  aan de voorkant van de ketel.

 

https://www.rvo.nl/node/255221