Home » Pelletketels » Termomont » Termomont Toby

De Termomont ketels zijn bekend om hun uitstekende prestaties en innovaties.

De Termomont ketel met automatische verbranding en reiniging van de branderbak is te verkrijgen in 24, 33, 44 en 55 KW

Tevens is er ook een Toby B serie die te verkrijgen (compacte versie) zijn in 19, 23, 32, 42 en 52 Kw.

 

De Toby is uitgerust met automatische branderbak reiniging en automatische warmtewisselaar.

De Toby B is uitgerust met automatische branderbak reiniging en handmatige warmtewisselaar.

 

De meeste merken pelletketels hebben geen automatische branderbak reiniging en automatische reiniging van de wamtewisselaar.

 

 

De TOBY-ketel is een beproefde opstelling als het gaat om verbranding op houtpellets

2018 brengt nieuwe technologische ontwikkelingen met zich mee. Het uiterlijk van de ketel zal niet veranderen. Van binnenuit bekeken gaat het om een ​​bijna geheel nieuwe ketel met een reeks technische innovaties :

  • Een gloednieuwe ketelbrander (zijn eigen originele oplossing beschermd in het Europese designregister van EUIPO) met drie lucht systemen. (primaire, secundaire en tertiaire lucht).
  • Totale verbranding (nog hogere efficiëntie van de ketel en zelfs zuinigere werking van de ketel (extra besparing dankzij de nieuwe brander (verbrandingskoppen)) - de rookgastemperatuur is verder verlaagd in vergelijking met het vorige model.
  • De brander is zelfreinigend dankzij de bewegende bodem - turbulatoren van de ketel worden ook automatisch geschud via ketelelektronica. Het resultaat is een zeer kleine hoeveelheid as die overblijft. Wat resulteert in minder onderhoud.

Automatisch werken.

  • Alle werkprocessen zijn van nature automatisch (ontsteking, verbranding, afvuren van branders). De verbrandingsregeling is meertraps (5 vermogensniveaus). De ketel onderscheidt zich door zijn werk. De besturing en bediening van de ketel gebeurt via het aanraakscherm van de nieuwste generatie met een displaymenu in het Nederlands.
  • De ketel kan worden aangesloten op een kamerthermostaat (draadloze kamerthermostaat alleen aanbevolen fabrikanten).
  • Met de aanschaf van een TOBY mini wifi-router is het mogelijk om de ketelregeling op internet aan te sluiten en de ketel in / uit te schakelen via de applicatie op de mobiele telefoon (android, ios).

Kwaliteitsontwikkeling.

  • In overeenstemming met de vereisten van EN 303-5, is de binnenketel gemaakt van een 5 mm dikke stalen platen, terwijl de andere zijden van de ketel die niet in contact zijn met vuur, 4 mm dik zijn. De uitstoot van rookgassen is zeer laag en de efficiëntie is hoger dan 90% (klasse 5).

Veiligheid.

  • De toevoer van pellets uit de tank gebeurt via een interne transporteur die in de tank is geplaatst en vervolgens vrij door de geschikte buis naar de brander valt. Op de interne transportband is een veiligheidsthermostaat geïnstalleerd. Bovendien is er aan de zijkant een opening die wordt geactiveerd in het geval van onverwachte druk in de branderkamer. De ketel heeft ook een druksensor in de ketel, als de keteldeur geopend wordt tijdens het gebruik van de ketel, zal de sensor  de motor uit schakelen, dwz pellet dosering stopt en het alarm activeren.