De meest voorkomende oorzaak van het plots niet meer verbonden zijn van de Maestro+ kachels, is dat de kachel enkel overweg kan met een Wifi-netwerk met 2.4GHz als frequentie.

Steeds vaker zenden de routers van internetproviders een gemengd 2.4GHz/5GHz netwerk uit.

Hiermee kan de kachel wel verbinding maken, maar zoals de ervaring leert, gaat vroeg of laat de verbinding plots verloren.

De oplossing in dit geval is dus een zuiver 2.4GHz voorzien, dus het bestaande gemengde netwerk opsplitsen in een apart 2.4GHz en 5GHz netwerk.

Bij sommige routers kan je ook een gastnetwerk activeren, dit is ook een optie om een apart 2.4GHz netwerk te verkrijgen. Deze aanpassingen aan de instellingen van het netwerk, kan oftewel de klant zelf, oftewel kan hij contact opnemen met zijn internetprovider.

Zij kunnen dit vaak ook vanop afstand aanpassen.

 

Het verbinden van de kachel met het Wifi-netwerk:

  1. De manuele configuratie: eerst dient men via bluetooth verbinding te maken met de kachel, vervolgens kan men

‘Configureer Wifi-verbinding’ selecteren in het menu van de App (Maestro+ MCZ/MCZ Pro).

Hierbij komt nog wel eens voor dat het volgende scherm wit blijft, alsof er geen netwerken gevonden kunnen worden. De oplossing hiervoor is om de kachel even van de stroom te halen, de App volledig af te sluiten. Nadat de kachel opnieuw opgestart is, maak je terug verbinding via bluetooth en herhaal je de voorgaande handelingen. Normaliter krijg je nu wel alle netwerken in de omgeving te zien.

 

  1. Indien de router over de WPS-functie beschikt, kan je ook hiermee de 2 met elkaar laten verbinden, zonder dat je een netwerk dient te kiezen of een wachtwoord dient in te geven.
  2. Opgelet: dit niet gaan combineren met de manuele configuratie hierboven, het is of de ene methode, of de andere. Pinkt je Wifi-symbool rood op je display, zal de manuele configuratie niet werken.