Momenteel hebben wij geen onderhoudsmonteur.

Wij kunnen u daarom momenteel niet helpen met onderhoud.

Indien u iemand kent die graag wil werken bij ons als monteur, geef t aan ons door.


Uw Pelletkachel of pelletketel heeft jaarlijks onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat u ongestoord een heel jaar kunt stoken.

Stuur ons een mail met daarin uw adres gegevens.

Wij nemen dan contact met u op om u in te plannen voor onderhoud. ( De datum die u aangeeft is voorkeurs daum)

 

De kosten voor het onderhoud bedragen 175,00 Euro.

Plus 0,50 Euro per km reis afstand vanaf Slochteren.

Zorg dat u altijd NAALDBOOMPELLETS met het EN Plus A1 keurmerk gebruikt en dat u de brandstof/lucht verhouding goed afsteld voor een mooie vlam en schone verbranding!

Onderhoud Pelletkachel

Uw pelletkachel regelmatig reinigen is zeer belangrijk voor een goede werking. Wij raden onze klanten aan om hun pelletkachel na maximaal 2 á 3 brandbeurten te reinigen. Het reguliere onderhoud behelst de volgende activiteiten:

  1. Controleer de branderbak op eventuele asresten en verwijder deze. De gaatjes in de branderbak moeten gangbaar zijn. Als dit niet het geval is, zal er te weinig lucht bij de verbranding komen, waardoor de pellets niet volledig verbranden en de branderbak zal overlopen.
  2. Verwijder de aslade en leeg deze. Reinig de binnenkant van de branderkamer met een aszuiger. Let op! Gebruik een stofzuiger/aszuiger, voorzien van een HEPA-filter, die speciaal bestemd is voor het opzuigen van as. Een gewone stofzuiger zal defect gaan door de fijne stofdeeltjes.
  3. Reinig het glas van het deurtje. Dit kan eenvoudig met een stuk licht vochtige keukenrol met wat as eraan. Ook een krant en/of een gebruikt theezakje helpen goed om het glas weer kraakhelder te maken. Gebruik bij voorkeur geen chemische middelen.
  4. Laat regelmatig de pelletbunker helemaal leeg branden om dit reservoir te kunnen uitzuigen. Zo voorkomt u stofophoping in de wormschroef wat blokkering van de wormschroef kan veroorzaken.
  5. Verwijder het bakje onderaan het T-stuk (indien aanwezig) en reinig deze. Hierin kunnen zich asresten bevinden of vuil wat van buitenaf in de schoorsteen terecht is gekomen.

U pelletkachel heeft jaarlijks een grote onderhoudsbeurt nodig. De beste periode hiervoor is de zomer, zodat uw pelletkachel er weer tiptop bij staat voor het stookseizoen.