BELANGRIJKE UPDATES MCZ MAESTRO APPS

1. Nieuwe App voor 1e generatie Maestro

2. Nieuwe functies M+ App

3. Uitbreiding MCZ Pro


Beste MCZ klant,

Via deze mailing brengen wij u graag op de hoogte van enkele updates van de MCZ Maestro applicaties.

1. Nieuwe App voor eerste generatie Maestro kachels

Sinds enige tijd heeft MCZ een nieuwe App ter beschikking gesteld voor de Maestro-producten van de eerste generatie. Deze nieuwe App is te vinden in de Play/App Store onder de benaming MCZ Maestro - Upgrade (of via deze links: Android / iOS).

Deze App is een evolutie van de MCZ Maestro applicatie en dus GEEN update daarvan.

Deze "oude" applicatie blijft nog bruikbaar tot april 2024, daarna wordt deze offline gehaald. Dit geeft u als particulier voldoende tijd om de overstap te maken. 

 

 

De nieuwe App werkt zoals de Maestro+ MCZ App: men dient eerst een account aan te maken, waar vervolgens de kachel aan toegevoegd wordt. Deze App is geschikt voor alle Maestro toestellen geproduceerd vanaf 10/2017 tot en met 06/2021 (met uitzondering van de Boxtherm 60/70 M1 en Vivo 90 M1).

 

 

Deze App brengt de volgende vernieuwingen met zich mee:

  • iOS: oplossing voor het probleem met de verdwenen onderste balk
  • Bescherming van gegevens dankzij het beheer van gebruikersprofielen
  • Voldoet aan de privacy/GDPR wetgeving
  • OPGELET: het scannen van de QR-code om de kachel toe te voegen in de App, werkt momenteel nog niet altijd correct. De kachel moet tijdelijk nog manueel toegevoegd worden (serienummer/Mac-adres invullen). 

Dit is dus een volledig nieuwe applicatie: de bestaande MCZ Maestro App wordt niet automatisch geüpdatet!


 

2. Nieuwe functies Maestro+ App

Om het u als klant makkelijker te maken de juiste App te vinden voor de nieuwe generatie Maestro producten, is de App omgedoopt van Maestro MCZ naar Maestro+ MCZ.
 

3. App MCZ Pro werd uitgebreid

Vanaf de nieuwe versie 3.0.7 is het mogelijk om via één applicatie in te grijpen op zowel de nieuwste generatie Maestro+ producten als die van de vorige Maestro generaties.

Opgelet: 
om verbinding te kunnen maken met de technische applicatie voor een Maestro kachel, moet de kachel eerst gekoppeld worden aan de eindklant via de nieuwe gebruikersapplicatie MCZ Maestro – Upgrade.