TOBY 2018 TOBY 24 TOBY 33 TOBY 44 TOBY 55
Totale kracht 24,7 kW 32,7 kW 44 kW 55 kW
Verwarmingsvermorgen (m2) tot 210 m2 tot 320 m2 tot 430 m2 tot 550 m2
Min verbruik kg/h Min. 1 kg/uur Min. 2,67 kg/h Min. 3,6 kg/h Min. 3,83 kg/h
Max verbruik kg/h Max 6,1 kg/uur Max. 8,68 kg/uur Max. 11,76 kg/uur Max. 12,0 kg/uur
Breedte (mm) 1090 1195 1370 1370
Hoogte (mm) 1580 1580 1580 1680
Lengte (mm) 660 660 770 770
Rookgashoogte (mm) 1075 1075 1075 1175
Flow / Return (inch) 1'' 5/4'' 5/4'' 5/4''
Gewicht (kg) 368 414 531 563
Pelletopslag (kg) 130 145 175 210
Rookgasopening (mm) Ø120 Ø120 Ø120 Ø120
Luchtinlaat (mm) Ø50 Ø50 Ø50 Ø50
Water inhoud 62 liter 80 liter 98 liter 114 liter
Max. Werkdruk 3 bar 3 bar 3 bar 3 bar
Uitlaatgastemperatuur rook <140ºC <140ºC <140ºC <140ºC
Stroomverbruik tijdens opstarten 400W 400W 400W 400W
Stroomverbruik tijdens bedrijf 60W 60W 60W 60W
Stroom voorziening 220 V 50 Hz 220 V 50 Hz 220 V 50 Hz 220 V 50 Hz
Rendement >93 % >93 % >93 % >93 %

Termomont Toby  automatische pelletketel

TOBY vertegenwoordigt een van de meest geavanceerde oplossingen voor automatische verbranding van houtpellets die op de markt te vinden zijn.

Het is volledig aangepast om houtpellets als primaire brandstof te verbranden, met een maximaal rendement van 94% en een zeer lage uitlaattemperatuur voor rookgassen. Emissie niveaus van deze ketel voldoen aan de meest strenge normen van Europese landen.

TOBY 30 is officieel getest als een ketel van klasse 5 volgens EN 303-5 bij KiWa Institute in Treviso, Italië en komt in aanmerking voor de RVO subsidie.

Ontsteking, opstarten en uitschakelen zijn volledig geautomatiseerd.

Verbrandingsregeling is geoptimaliseerd met behulp van algoritmen zoals 'modulatie' die automatisch de pelletdosis verlaagt naarmate het verschil tussen de gewenste en bereikte temperatuur daalt.

Bij aanschaf van een extra ketel router kan de regeling van deze ketel met internet worden verbonden: de ketel kan direct van de mobiele telefoon via de applicatie worden aan- / uitgeschakeld (tot nu toe met Android en ios ondersteund).

Werkingsprincipe van deze ketel is gebaseerd op de "subdruk" van de verwarmingskamer. De kamer is volledig luchtdicht, zodat de luchtstroom in de ketel volledig wordt geregeld door de afzuigventilator aan de achterkant. Deze regeling van de ketel regelt de hoeveelheid lucht in de verwarmingskamer volledig: er ontstaat een optimale verbranding.

De ketelkamer wordt gemaakt van 5 mm dikke staalplaten.
 De efficiëntie van deze ketel is veel hoger dan die van de conventionele ketels met natuurlijke luchtstroom.

Pellets worden via de interne transportschroef in de opslagtank naar de ketel gevoerd. Van daaruit worden pellets naar de verwarmingskamer gevoerd en vallen ze in de branderkamer.

Er zit een veiligheidsthermostaat in om terugslag te voorkomen.

Er zit  ook een druksensor in de verwarmingskamer. Als de keteldeur open is, zal deze druksensor reageren en het toevoerproces stoppen.

Onderhoud en reiniging zijn tot een minimum beperkt in vergelijking met andere verwarmingsketels op vaste brandstoffen.

De ketels hebben een automatische branderbak reiniging. Dit is bij andere merken vaak meer prijs, bij Termomont is dit standaard.

 

Wij hebben momenteel nog 1 op voorraad staan.

Is 23 kW. genoeg voor een woning.

Vraag naar onze aanbiedingsprijs.

 

 

 

 

 

 

De Termomont ketels zijn bekend om hun uitstekende prestaties en innovaties.

De Termomont ketel met automatische verbranding en reiniging van de branderbak is te verkrijgen in 24, 33, 44 en 55 KW

Tevens is er ook een Toby B serie die te verkrijgen (compacte versie) zijn in 19, 23, 32, 42 en 52 Kw.

 

De Toby is uitgerust met automatische branderbak reiniging en automatische warmtewisselaar.

De Toby B is uitgerust met automatische branderbak reiniging en handmatige warmtewisselaar.

 

De meeste merken pelletketels hebben geen automatische branderbak reiniging en automatische reiniging van de wamtewisselaar.

 

 

De TOBY-ketel is een beproefde opstelling als het gaat om verbranding op houtpellets

2018 brengt nieuwe technologische ontwikkelingen met zich mee. Het uiterlijk van de ketel zal niet veranderen. Van binnenuit bekeken gaat het om een ​​bijna geheel nieuwe ketel met een reeks technische innovaties :

  • Een gloednieuwe ketelbrander (zijn eigen originele oplossing beschermd in het Europese designregister van EUIPO) met drie lucht systemen. (primaire, secundaire en tertiaire lucht).
  • Totale verbranding (nog hogere efficiëntie van de ketel en zelfs zuinigere werking van de ketel (extra besparing dankzij de nieuwe brander (verbrandingskoppen)) - de rookgastemperatuur is verder verlaagd in vergelijking met het vorige model.
  • De brander is zelfreinigend dankzij de bewegende bodem - turbulatoren van de ketel worden ook automatisch geschud via ketelelektronica. Het resultaat is een zeer kleine hoeveelheid as die overblijft. Wat resulteert in minder onderhoud.

Automatisch werken.

  • Alle werkprocessen zijn van nature automatisch (ontsteking, verbranding, afvuren van branders). De verbrandingsregeling is meertraps (5 vermogensniveaus). De ketel onderscheidt zich door zijn werk. De besturing en bediening van de ketel gebeurt via het aanraakscherm van de nieuwste generatie met een displaymenu in het Nederlands.
  • De ketel kan worden aangesloten op een kamerthermostaat (draadloze kamerthermostaat alleen aanbevolen fabrikanten).
  • Met de aanschaf van een TOBY mini wifi-router is het mogelijk om de ketelregeling op internet aan te sluiten en de ketel in / uit te schakelen via de applicatie op de mobiele telefoon (android, ios).

Kwaliteitsontwikkeling.

  • In overeenstemming met de vereisten van EN 303-5, is de binnenketel gemaakt van een 5 mm dikke stalen platen, terwijl de andere zijden van de ketel die niet in contact zijn met vuur, 4 mm dik zijn. De uitstoot van rookgassen is zeer laag en de efficiëntie is hoger dan 90% (klasse 5).

Veiligheid.

  • De toevoer van pellets uit de tank gebeurt via een interne transporteur die in de tank is geplaatst en vervolgens vrij door de geschikte buis naar de brander valt. Op de interne transportband is een veiligheidsthermostaat geïnstalleerd. Bovendien is er aan de zijkant een opening die wordt geactiveerd in het geval van onverwachte druk in de branderkamer. De ketel heeft ook een druksensor in de ketel, als de keteldeur geopend wordt tijdens het gebruik van de ketel, zal de sensor  de motor uit schakelen, dwz pellet dosering stopt en het alarm activeren.

 

 

 

 

Termomont Toby 24 33 44 55 KW

 

De nieuwste generatie TOBY vertegenwoordigt een van de meeste geavanceerde oplossingen voor automatische verbranding van houtpellets. Het is volledig aangepast om houtpellets als primaire brandstof te verbranden, met een maximaal rendement van 94% en een zeer lage uitlaattemperatuur voor rookgassen ( onder 140 C).

Emissieniveaus van deze ketel voldoen aan de meest strenge normen van Europese landen (A ++ energieklasse).

 

 

De innovaties omvatten:

 

Compleet nieuw brander ontwerp (geregistreerd bij EUIPO met primaire en escundaire luchtstroom voor de beste verbrandingsresultaten en hoogste efficientie.

 

1. Zelfreinigende branderhaard om de asresten automatisch uit de branderpot te verwijderen.

2. Automatische reiniging van de ketel-tubulatoren (warmtewisselaars).

 

Automatische bediening.

 

Ontsteking, opstarten en uitschakelen zijn volledig geautomatiseerd.

Verbrandings controle is geoptimaliseerd met behulp van algoritmen zoals  'modulatie' die automatisch de pellet dosis verlaagt als het verschil tussen de gewenste en bereikte temperatuur afneemt. De ketel gaat daardoor zuiniger met zijn brandstof om.

 

Boiler is eenvoudig aan te sluiten op een (draadloze) kamerthermostaat.(aan/uit)

 

Bij aanschaf van een extra wifi-router is het mogelijk om de ketel in te schakelen via de mobile app (android,ios).

 

Productiekwaliteit.

 

Zoals vereist door de Europese norm EN 303-5 wordt de bolierkamer gemaakt van 5 mm dikke staalplaten (alle oppervlakken die in contact zijn met vuur).

 

Veiligheidsvoorzieningen.

 

Pellets worden via de interne transportschroef in de opslagtank naar de ketel gevoerd.

Van daaruit worden pellets naar de verwarmingskamer gevoerd waar ze vallen naar het aangewezen verbrandingsgebied (de 'werkelijke'ingebedde brander van de ketel).

Opslag- en verbrandingsgebied zijn fysiek verdeeld.

 

Er is een veiligheidsthermostaat geintalleerd om terugslag van het vuur en de thermostaat voor oververhitting  te voorkomen.