ÖkoFEN pelletketels, de eerste pelletketel in Europa, uitzonderlijk betrouwbaar, rendement tot 106%.

ÖkoFEN pelletketels staat als pionier garant voor de ontwikkeling van een volautomatische pelletverwarming met het hoogste comfort.

Zo hebben wij volledig nieuwe maatstaven gezet.

Wie CO2-neutrale, hernieuwbare en regionale brandstoffen zo efficiënt mogelijk gebruikt, moet zijn product en productieproces continu verbeteren.

Deze visie heeft van ons de innovatieleider op vlak van pelletverwarming gemaakt.

Als eerste bedrijf zijn we er in geslaagd om condenserende pelletverwarming te ontwikkelen; zo heeft ÖkoFEN zijn kracht van innovatie opnieuw bewezen.


ÖkoFEN heeft een aantal ketel varianten, om voor elke wens een maatwerk oplossing te kunnen bieden.

 

ÖkoFEN Pellematic Smart XS (10 tot 18 kW)

 

ÖkoFEN speelt met de Smart XS pelletketel in op de wens van de markt om een compactere en slimmere ketel te bouwen. Een 4-in-1 pelletketel met ongekend klein voetprint van maar liefst 0.9m2!

De ÖkoFEN Pellematic Smart XS is een direct afgeleide van de succesvolle Condens techniek (tot 107,3% rendement!) en de Smart pelletketel die reeds enkele jaren met groot succes in de markt gebracht zijn.

 

4-in-1 betekend:

-          Condenserende pelletketel techniek met overdruk werking

-          CV buffervat van 335 liter ingebouwd met (optionele) solar wisselaar

-          20 liter per minuut tapwaterstation reeds opgebouwd

-          Gemende CV pompgroep reeds ingebouwd

 

Tevens heeft de ÖkoFEN Pellematic Smart XS de keus tussen een ingebouwde cycloon om pellets uit een externe bunker te onttrekken of een handvulbunker die 125 kg pellets kan herbergen!

 

Deze zeer compacte condenserende pelletketel is door deze opbouw zeer eenvoudig te plaatsen en vraagt verder weinig tot geen aanpassingen aan de bestaande CV installatie. De ÖkoFEN pelletketels kunnen probleemloos hoge en lage temperaturen verwarming leveren.

Niet alleen is deze ketel zeer compact, de ketel word af fabriek geleverd met bovenstaande onderdelen waardoor installatietijd flink word ingekort en de uiteindelijke installatie meer waar voor zijn geld levert.